[Date Index][Thread Index]
[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next]

Re: XHTML problem in htmlfixup

On Sun, Feb 25, 2001 at 07:06:21PM +0100, Pauline Middelink wrote:
> Hi ppl,
> Recently started wondering if my companies website would do great
> in XHTML, so i changed the doctypes, and started using
> 'wml -W2,-X1034' so the trailing '<br />' wouldn't be deleted.
> That worked, so far so good.
> Now the problem, some files have <img> tags in them, where
> I rely on wml to add the proper width and height attributes.
> This however fails in XHTML mode, the check does not allow
> for a space before the />, and the result becomes:
> 	<img src="..." alt="" width="100" height="100/">
>                                                   ^^^^^ oops
> Setting "-W7,-v" proved this:
> 	started with)  <img src="..." />
> 	after imgalt)  <img src="..." alt=""/>
> 	after imgsize) <img src="..." alt="" width=100 height=100/>
> 	after quotes)  <img src="..." alt="" width="100" height="100/">
> I fixed it by making sure the space is required with the /> too.
> (patch attached) but I'm not sure this is entirly the right way.
> (And quite sure there will be more places to fix)

Hi Pauline,

i believe it has been fixed on 2000/11/15 in the CVS tree (and yes a new
version should be shipped soon).

Denis Barbier
WML Maintainer
Website META Language (WML)                www.engelschall.com/sw/wml/
Official Support Mailing List                   sw-wml@engelschall.com
Automated List Manager                       majordomo@engelschall.com